SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı
Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı
Güncelleme tarihi:
05 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı Tarifi İçin
Malzemeler
50 gr pirinç
50 gr yeşil mercimek
50 gr dana kuşbaşı eti
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı et suyu
1 dal taze tarhun otu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Etli, Tarhunlu Müceddere Pilavı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Eti tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile soteleyin. Pirinç ve mercimeği ilave edip kavurun.
Salçayı ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edip 15 dakika demlenmeye bırakın.
Tuz ve ince kıyılmış tarhun otunu ekleyip karıştırın. Pilavı bir kaba aktarın.
Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Servis tabağına ters çevirip alın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Pilav ve Makarna Tarifleri
Akşam Yemeği
Pilav Tarifleri
Benzer Tarifler
Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav