Etli dövme pilavı; nohut, et ve dövme adı verilen buğday ile hazırlanır. Ülkemizde en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tüketilen bu besin, protein ve demir bakımından zengindir. Genellikle bayram, cenaze, düğün gibi törenlerde ikram edilir. Kas gelişimini desteklemesinin yanı sıra kemik erimesi gibi hastalıkların oluşma riskini düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetine doyamayacağınız tarsus usulü etli dövme pilavı nasıl yapılır birlikte görelim.
1 Porsiyon Etli Dövme Pilavı Kaç Kaloridir?
Dövme pilavının bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir. Diyet listelerinde küçük porsiyonlarla yer verilen bu tarifi, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan pilav tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, garnitürlerle hazırlanan sebzeli pilav tarifine göz atabilirsiniz.
Etli Dövme Pilavının Püf Noktaları Nelerdir?