Etli Dövme Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etli dövme pilavı; nohut, et ve dövme adı verilen buğday ile hazırlanır. Ülkemizde en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tüketilen bu besin, protein ve demir bakımından zengindir. Genellikle bayram, cenaze, düğün gibi törenlerde ikram edilir. Kas gelişimini desteklemesinin yanı sıra kemik erimesi gibi hastalıkların oluşma riskini düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetine doyamayacağınız tarsus usulü etli dövme pilavı nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Etli Dövme Pilavı Kaç Kaloridir?

Dövme pilavının bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir. Diyet listelerinde küçük porsiyonlarla yer verilen bu tarifi, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan pilav tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, garnitürlerle hazırlanan sebzeli pilav tarifine göz atabilirsiniz. 

Etli Dövme Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Dövme Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohut ve dövmeyi bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün ikisini de süzün ve nohudu bir tencereye alın.
  2. Tencerenin yarısına kadar su ekleyin ve yarım saat haşlayın. Dövmeyi ilave edip tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte nohut ve dövme iyice yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirin.
  3. Tereyağını bir tavada eritin ve hafif rengi dönünce pilavın üzerine gezdirip, karıştırın.
  4. Diğer taraftan eti ayrı bir tencerede kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Buğdaylı karışımı servis tabağına alın ve üzerine eti dökün.
  5. Etli dövme pilavını, zeytinyağlı bamya ve cacık ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 Etli Dövme Pilavının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bir gece önceden ıslattığınız dövmeleri, tarife başlamadan önce sudan geçirin ve süzün.
  2. Pilav içinde kuzu eti yerine koyun veya dana eti de kullanabilirsiniz. Et ve pilavı servis esnasında karıştırın.
  3. Eti haşladığınız suyu cam kavanoz içinde muhafaza edin. İstediğiniz zaman pilav ve makarnaların içinde kullanarak aroma katabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri Pilav Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı