Endonezya Usulü Yabani Siyah Pirinçli Ve Karidesli Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Bergüzar Erden’den klasik pilav tariflerinden sıkılanlar için karides, Çin lahanası, siyah pirinç ve farklı soslarla hazırlanan Endonezya usulü siyah pirinçli karidesli pilav tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Uzak Doğu ülkelerinde çok sevilen bu pilavı, umami, tamari ve soya sosu ile zenginleştirebilirsiniz. 

Asya mutfağından tavuklu sebzeli udon ve karidesli pad thai tarifine de göz atın.

Endonezya Usulü Yabani Siyah Pirinçli Ve Karidesli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Endonezya Usulü Yabani Siyah Pirinçli Ve Karidesli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencerede kaynayan suya tuz ilave edin ve pirinci ekleyerek, yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
  2. Geniş bir tavaya tereyağını alarak ısıtın ve zencefil, soğan, sarımsak ile acı biberi ilave ederek pembeleşinceye kadar pişirin.
  3. Tüm sosları, fesleğeni ve karidesleri ilave ederek 3-5 dakika daha pişirin.
  4. Çin lahanası, limon suyu ve susam yağını ilave ederek 2-3 dakika karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Pilavı servis tabağına alın ve üstüne karidesli karışımı yayın. Taze soğan ve acı biberle süsleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Soya Soslu Tarifler Davet Yemekleri Pilav Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı