Demleme Usulü Bulgur Pilavı
Selin Hıdır
606 Tarif       0 Takipçi
Demleme Usulü Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Demleme Usulü Bulgur Pilavı Tarifi: Evde mis gibi kokan, tane tane dökülen ve tam kıvamında pişmiş bir pilav yapmak isteyenler için bu demleme usulü bulgur pilavı tarifi tam bir kurtarıcı. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu tarif, sadece lezzetiyle değil, besleyiciliğiyle de sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Her lokmasında Anadolu’nun sade ama derin mutfak kültürünü hissettiren bu özel demleme usulü bulgur pilavı tarifi, hem günlük yemeklerinizin yanına hem de davet sofralarınıza eşlik edecek kadar iddialı. Peki; demleme usulü bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri..

Havuçlu Bulgur Pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon demleme usulü bulgur pilavı kaç kaloridir?

Bir porsiyon demleme usulü bulgur pilavı 260 kaloridir.

Demleme Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Demleme Usulü Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alın. Isınınca doğranmış soğanı ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Ardından biberi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  2. Rendelenmiş domatesi veya salçayı ekleyin. Salçayı kullanıyorsanız 1-2 dakika kadar kavurun ki çiğ kokusu çıksın.
  3. Yıkanmış ve süzülmüş bulguru tencereye ekleyin. Orta ateşte 2-3 dakika kadar kavurun.
  4. Sıcak suyu veya et/tavuk/sebze suyunu ekleyin. Tuzunu ve dilediğiniz baharatları katın. Karıştırın.
  5. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar (yaklaşık 12-15 dakika) pişirin.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını açmadan en az 10-15 dakika dinlendirin. Arzu ederseniz kapağın altına temiz bir bez koyabilirsiniz.
  7. Pilavı dikkatlice karıştırın. Dilerseniz üzerine biraz tereyağı gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Et kavurma, tavuk sote, ızgara köfte, ya da fırınlanmış sebzeler ile mükemmel uyum sağlar.
  • Kuru fasulye, nohut yemeği, mercimek yemeği gibi bakliyatlarla klasik ve doyurucu bir üçlü oluşturur.
  • Yanında süzme yoğurt, cacık ya da acı biber turşusuyla servis ederek dengeleyici bir tabak hazırlayabilirsiniz.
  • Üzerine kavrulmuş mantarlı karışım ya da haşlanmış sebzeler ekleyerek daha renkli ve zengin bir sunum yapabilirsiniz.
  • Servis tabağına bastırarak şekil verdiğiniz pilavı ters çevirerek sunmak, daha şık bir görüntü oluşturur.
  • Üzerine birkaç dal maydanoz veya kırmızı pul biber serpiştirerek görsel olarak da iştah açıcı hale getirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Bulguru yağda kavurmak, hem pilavın tane tane olmasını sağlar hem de lezzetini artırır.
  • Genellikle 1 ölçü bulgura 1,5 ölçü sıcak su yeterlidir. Çok fazla su pilavı lapa yapar.
  • Pilav piştikten sonra kapağını açmadan en az 10-15 dakika dinlendirin. Bu aşama, bulgurun içini çekmesini ve kıvamın oturmasını sağlar.
  • Tencere kapağının altına temiz bir mutfak bezi koyarsanız, buharı emer ve pilavın fazla yumuşamasını önler.
  • Eğer et/tavuk/kemik suyu kullanıyorsanız önceden tuz içerdiği için ekstra tuzu dikkatli ekleyin.
  • Bulguru yıkayıp süzmek, fazla nişastasını alır ve pilavın daha tane tane olmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Trüf Mantarlı Risotto
Yumurtalı Sebzeli Pilav
Bademli Enginarlı Pilav
Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi
Sokak Pilavı Tarifi
Hasbeli Aş Pilavı