Çin Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Uzakdoğu mutfağını sevenler ve denemek isteyenler için nefis bir tarifimiz var. Uzakdoğu mutfağı genellikle Türk mutfağına uzak yemeklerden oluşsa da, bu kez durum farklı. Klasik pirinç pilavını sebze ve yumurta ile zenginleştirerek hazırlanan Çin pilavı, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. İsteğe göre farklı sebzeler de ilave edebilirsiniz. Çin pilavını hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta ise pilavı çok fazla karıştırmamak. Peki, Çin pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, gelin mutfağınıza renk katacak Çin pilavı tarifine başlayalım.

Farklı tatlar denemek isteyenler için perde pilavı ve buhara pilavı tarifini buraya bırakıyoruz.

Çin Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Çin Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taze soğanları bol su ile yıkayıp ayıklayın ve ince ince doğrayın.
  2. Havucun kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek kızdırın.
  4. Doğradığınız taze soğan ve havuçları içerisine ekleyerek kavurun.
  5. Pirinçleri bol suda yıkayıp süzdükten sonra tencereye ilave edin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  6. Ardından tuz ve sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  7. Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpın. Pilav suyunu çektiğinde yumurta karışımını üzerine ekleyin.
  8. Kapağı tekrardan kapatarak 3-4 dakika daha pişirin.
  9. Pilav tamamen suyunu çektiğinde ve yumurtalar kızardığında ocağı kapatın. Tencere ve kapak arasına kağıt havlu koyun ve demlenmesi için bekleyin.
  10. Çin pilavını ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çin Pilavı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız pirinçleri bol su ile yıkayın ve suyunu mutlaka süzün.
  2. Tarifteki malzemelere ek olarak bezelye, mısır, beyaz lahana ve ince kıyılmış yeşillikler de ekleyebilirsiniz.
  3. Sıcak su yerine tavuk suyu veya et suyu da kullanabilirsiniz.
  4. Pirinç pilavı ve omleti ayrı ayrı hazırlayıp servis edeceğiniz zaman birleştirebilirsiniz.
  5. Pilavı hazırlarken çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.

1 Porsiyon Çin Pilavı Kaç Kalori?

  1. Çin pilavının bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Pilav Tarifleri Çin Mutfağı Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı