SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Güncelleme tarihi:
08 Temmuz 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Acem Pilavı Tarifi İçin
Malzemeler
1 su bardağı Jasmine pirinç
30 gr tereyağı
200 gr kuşbaşı dana eti
2.5 su bardağı su
2 havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
Tuz
Acem Pilavı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.
Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun.
1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin.
Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin.
Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Pilav Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Yöresel Tarifler
Benzer Tarifler
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı