Yufki, basit malzemeler olan un, su, yumurta ve tuzla hazırlanır. Hamur çok ince bir şekilde açılır ve geniş bir alanda güneşte veya oda sıcaklığında kurutulur. Kurutulmuş yufka daha sonra parçalanarak veya kesilerek makarna şekline getirilir. Yufki makarnası genellikle geleneksel veya yöresel tariflerde kullanılır. Bazı bölgelerde yufkadan yapılan makarnalar farklı adlarla anılır. Örneğin, Türkiye'de bazı yörelerde "erişte" veya "yayla çorbası erişteleri" olarak bilinir. Haşlanarak veya çorbaların içinde kullanılarak tüketilirler. Ev yapımı ve doğal malzemelerle hazırlanan geleneksel yufki makarnalar, benzersiz bir lezzet ve dokuya sahip olabilirler. Bu yöresel Yufki tarifini birlikte hazırlamak için buyurun mutfağa.
Ev Yapımı Erişte tarifi için göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon yufki kaç kaloridir?
Bir porsiyon yufki 220 kaloridir.