Trüflü Ve Kıymalı Fettucine Makarna
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Luigi Mariconda’dan özel beurre blanc sos, tavuk suyu ve mantarlı nefis bir makarna tarifi ile karşınızdayız. Trüflü ve kıymalı fettucine makarnayı, özel günlerinizde sunabilirsiniz.

Videolu anlatımıyla fettucini alfredo tarifine de göz atın.

Trüflü Ve Kıymalı Fettucine Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Beurre Blanc sos için

Tavuk suyu için

Trüflü Ve Kıymalı Fettucine Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk suyu için tüm malzemeleri bir tencereye alarak 1 saat boyunca kaynatın.
  2. Sos için, beyaz şarabı bir tavaya alın ve kısık ateşte kaynatın. Şarap kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak bir yemek kaşığından biraz daha az sıvı kalana kadar kaynatmaya devam edin.
  3. Tavayı ocaktan alın ve tereyağını birer birer karşıma ilave ederek içinde eritin. (Burada önemli olan nokta; bir tereyağı parçası erimeden diğerini koymamaktır. Bu sayede ısı sabit tutulacaktır.) Tüm tereyağı eridikten sonra sosu kaynatmadan ocaktan alın.
  4. Bir tavada yağı iyice kızdırın üzerine havuç, kereviz sapı ve soğanı ekleyip sotelemeye başlayın. Kıymayı ilave edin ve yüksek ateşte pişirin.
  5. Biraz piştikten sonra bir kepçe tavuk suyu ekleyerek devam edin. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
  6. Kıymalı karışımın hazır olmasına yakın derin bir tencerede kaynattığınız suya tuz ekleyin ve makarnayı ilave ederek al dente pişirdikten sonra süzerek hemen sos tenceresine alın.
  7. Güzelce karıştırın ve beurre blanc sosunu ekleyerek bağlayın. Parmesan ve siyah trüf ile birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Farklı Et Yemekleri Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna