İç malzemeyi hazırlamak için 2 kaşık margarini tavada eritin. Soğanları soyup pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Ateşten alıp tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırın.
İnce bulgur, dana kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve 1 yumurtayı bir kaba alıp iyice yoğurun.
Ara sıra elinizle su serpip hazırladığınız köfte hamurunu iki parçaya ayırın. Bir parçayı yağlanmış küçük bir tepsiye yarım cm kalınlıkta yayın. Ortasına iç malzemeyi yayıp ayırdığınız köfte hamuru ile üzerini kaplayın.
Yarım kaşık margarini 1 kaşık sıcak suyla eriyinceye kadar karıştırın ve köftenin üzerine fırça yardımıyla sürün.
Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kare şeklinde keserek dilimleyip servis yapın.