- Hamuru için, gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
- Hamuru streç filmle sarıp 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açın.
- Hamurdan kare parçalar kesin. Kareleri çapraz köşelerinden birleştirip birbirine değmeyecek şekilde tezgaha dizin.
- Üzerlerine kepek unu serpip bir bezle örtün ve 1 saat daha dinlendirin. Sosu için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Küp doğradığınız kabak, kırmızı kapya biberi ve rendelenmiş domatesi ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- İnce kıydığınız taze soğan ve fesleğeni ilave edip 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Dinlenen makarnalarınızı tuzlu kaynar suda haşlayın.
- Suyunu süzüp bir tencerede harmanlayın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini dilimlenmiş zeytin ve taze fesleğenle süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Düşük kalorisiyle afiyetle yiyeceğiniz sebzeli kepekli fit makarna tarifine göz atmayı unutmayın.