Ricotta Peynirli Ravioli
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan makarnası olarak da bilinen ravioli, Masterchef yarışmacılarından istenince tekrar gündeme geldi. Yarışmacıların farklı tekniklerle hazırladığı peynirli ravioli tarifi hakkında elbette bizim de söyleyeceklerimiz var. Malzemeler hazırsa, Masterchef'te görüp sizin de merak ettiğiniz ricotta peynirli ravioli nasıl yapılır gelin beraber görelim.

1 Porsiyon Ravioli Kaç Kaloridir?

Ricotta Peynirli Ravioli Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Ricotta Peynirli Ravioli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun. (Hamuru toparlamakta sorun yaşarsanız 1 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz). Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
  2. Bu esnada peynirli harcı hazırlayın. Bir kapta ricotta peyniri, kıyılmış taze fesleğen ve baharatları karıştırın.
  3. Hamuru üçe bölüp yuvarlayın. Çok az un serperek merdane yardımıyla açın. Üzerine yumurta akı sürün.
  4. Harçtan bir tatlı kaşığı alarak hamurun yarısına aktarın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Tırtıklı bıçak ile kare şeklinde kesin.
  5. Tencerede yeteri kadar su kaynatın. Hazırladığınız raviolileri tencereye alıp 4-5 dakika haşlayın. Ayrı bir tavaya zeytinyağını ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip soteleyin.
  6. Haşladığınız raviolileri tavaya ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Ocaktan almaya yakın üzerine fesleğen yaprakları, ikiye kesilmiş kiraz domates ekleyip harmanlayın.
  7. İsteğe göre peynirli harcın üzerine, pesto sosu ekleyerek yeni bir aroma elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Raviolinin tadını alabilmek ve sofranızı güzelleştirmek için, patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Ravioli hamurunu açarken bütün yumurta kullanmak yerine, yumurtanın sarısına ağırlık verin. Hamurun su eklemeden yoğrulması için, sert bir kıvamı olmalıdır.
  • Lezzetini arttırmak için, haşlanan ravioli makarnasını tereyağında soteleyebilirsiniz.
  • Hamurunun düzgün olması için makarna makinelerini kullanarak şekil verebilirsiniz.
  • Hamurun birbirine yapışmaması için, su kaynadıktan sonra içerisine 2 damla limon ve zeytinyağı damlatabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Öğle Yemeği Peynirli Tarifler MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna