Patlıcan Soslu Labne Peynirli Makarna
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Soslu Labne Peynirli Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Sosu için

Patlıcan Soslu Labne Peynirli Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Makarna hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Üzerini streç filme sarıp 1 saat dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırıp hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla ince açın. Mini bir kurabiye kalıbıyla hamuru kesin. Makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayın.
  3. Sosu için alacalı soyup küp doğradığınız patlıcanları yarım çay bardağı kadar zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domates, siyah zeytin ve patlıcanları ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Domates suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Suyunu süzdüğünüz makarnaları sos tenceresine ilave edip karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynirle süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Makarna Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna