Parmesanlı Trüflü Tagliani
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tagliatelle, İtalyan mutfağında sık sık kullanılan kalın bir makarna çeşididir. Özellikle sosla birlikte servis edilir. Tagliatelle yapımında parmesan peynirine ve trüf mantarına sık sık yer verilir. Malzemeleri hazır ettiyseniz, parmesanlı trüflü tagliani nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak deniz mahsüllü ravioli ve bolonez soslu tagliatelle tarifine de göz atın.

Parmesanlı Trüflü Tagliani Tarifi İçin

Malzemeler

Parmesanlı Trüflü Tagliani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tencereye su alın ve içine bir miktar tuz ekleyerek kaynatın.
  2. Su kaynamaya başladığında makarnaları içerisine atın ve 6 dakika haşlayın.
  3. Makarnalar haşlanırken sosu hazırlamaya başlayın.
  4. Küçük bir tavaya tereyağı, trüf ezmesi veya yağını, jülyen doğranmış tavukları ve kıyılmış sarımsağı ekleyerek karıştırın.
  5. Ardından süt ve kremayı ekleyin. Krema kaynamaya başladığında ocağın altını kısın.
  6. Daha sonra parmesanı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve erimesini bekleyin.
  7. Peynir eridiğinde ocağın altını kapatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün.
  8. Makarnayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine sosu ve tarhun otunu ekleyerek bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Parmesanlı Trüflü Tagliani Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Makarnayı çok fazla haşlamamaya özen gösterin. Makarnanın pişme süresi ortalama 6 dakikadır.
  2. Sos yapımında ya trüf ezmesi, ya da trüflü zeytinyağı kullanın. İkisini birden kullanmayın.
  3. Eğer kuru tarhun otu kullanacaksanız, 1 tatlı kaşığı kullanmanız yeterlidir.
  4. Kuru tarhun otu kullanacaksanız, parmesanla birlikte sosa ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Mantarlı Tarifler Peynirli Tarifler Makarna Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna