Pancarlı Pembe Erişte
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancarlı Pembe Erişte Tarifi İçin

Malzemeler

Erişte hamuru için

Sosu için

Pancarlı Pembe Erişte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pancarlı erişte hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp 1 saat dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla açın. Hamurdan uzun şeritler kesin, üzerlerine un serpip 1 saat daha dinlendirin. Dinlenen eriştelerinizi tuzlu kaynar suda haşlayın.
  3. Sosu için yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce doğradığınız mantar, tuz ve baharatları ilave edip, mantarlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Suyunu süzdüğünüz erişteyi, sosu pişirdiğiniz tencereye alıp karıştırın ve sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Makarna Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna