- Lahana yapraklarını incecik kıyın. Bir kaseye alıp tuz ve şekerle hafifçe ovalayarak harmanlayın. 30 dakika süzgeçte bekletin.
- Avucunuzun içinde sıkarak bir kaseye alın. 5 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin.
- Suyunu sıktığınız lahanayı ekleyip çok kısık ateşte 25-30 dakika süreyle karıştırarak pişirin.
- Erişteyi tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün. Lahanaya ekleyip karıştırın.
- Bu arada erişteyi tuzlu suda haşlayın. Ardından erişteyi süzüp lahanaya katın ve karıştırın.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine haşhaş tohumu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Uzun süre saklayabileceğiniz ev yapımı erişte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.