- Kuru fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin.Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün.Geniş bir tencereye dörde bölünmüş soğan ve fesleğeni alın.
- 2 litre kadar su ekleyip fasulyeleri bu suda iyice ezilinceye kadar haşlayın,süzün.
- Fasulyeleri kabuklarından ayırıp krem haline gelinceye kadar ezin.Süt,tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.
- Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsak,üzüm sapları, midye, pulbiber ve şarabı ekleyip pişirin.
- Midyeleri içinden alıp bir kaseye aktarın ve tavanın içine kiraz domateslerle krema haline getirilmiş fasulye ezmesini ekleyin.
- Birkaç dakika kavurduktan sonra midyeleri tekrar tavanın içine alın.Harmanlayıp ocaktan alın.
- Cannelloni makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzün.
- Hazırladığınız sos ile birlikte harmanlayın.Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, yüksek proteinli midyeli makarna tarifine göz atabilirsiniz.