- Tereyağının yarısını bir tencerede eritin. Erişteyi ekleyip hafif kavurun. Sıcak su ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin. Erişteler suyu tamamen çekip piştiğinde ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
- Kalan tereyağını bir tavada eritin. Küp doğradığınız bayat ekmek dilimlerini ilave edin ve iyice kızarıncaya kadar kavurun. Kızaran ekmekleri dinlenen eriştelere ilave edip karıştırın. Kavrulmuş ekmekli eriştenizi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine ufaladığınız tulum peynirini ilave edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Sebze ve et yemekleri ile birlikte servis edilen ev yapımı erişte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.