Karışık Sebzeli Lazanya
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevilen İtalyan lezzeti lazanya bu tarifle alışık olduğumuzdan farklı olarak kıyma yerine sebzeler ile yapılıyor. Sebzelerin lezzetleri ve hafifliği ile oldukça keyifli bir yemek haline geliyor. Sebzeli lazanya için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif tarifler için kabak lazanya ve fesleğenli patlıcanlı lazanya tariflerine göz atabilirsiniz. 

Karışık Sebzeli Lazanya Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beşamel sos için

Karışık Sebzeli Lazanya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabak ile havuçların kabuğunu kazıyın ve yarım cm kalınlığında yuvarlak doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kabak ve havuçları ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
  3. Bezelye, mısır, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  4. Tereyağı ve ayçiçeği yağını ısıtın. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun.
  5. Karıştırmaya devam ederken sütü yavaş yavaş ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyin. Beşamel sosu sebzelere ekleyip karıştırın.
  6. Fırın kabını yağlayıp yan yana üç lazanya dizin. Üzerine sebzeli harcın yarısını yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın.
  7. En üste beşamel sos sürüp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sofralarınıza renk katacak kıymalı lazanya tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna