Ispanaklı Fırın Makarna
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Börek tadından ıspanaklı fırın makarna tarifi. İçeriğinde A, C, D ve K vitaminlerini bulunduran ıspanak  demir, iyot, potasyum, sodyum, bakır, çinko, lutein, kalsiyum, protein ve folik asit açısından oldukça zengindir. Ispanağı, bu kez nefis fırın makarna tarifinde kullandık ve ortaya nefis sonuç çıktı. Listedekiler hazırsa, ıspanaklı fırın makarna tarifine geçebiliriz.

Farklı tatlar keşfetmek için cheddar peynirli fırın makarna ve mac and cheese tarifine göz atın.

Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için

Üzeri için

Ispanaklı Fırın Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kaynayan tuzlu suda makarnayı haşlayıp süzün. 
  2. Makarnalar haşlanırken soğanı bir tavaya alarak sıvıyağ ile kavurun. Doğradığınız ıspanakları ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın.
  3. Beşamel sos için, tereyağı ve unu bir tencereye alın ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Süt, muskat rendesi ve tuzu ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynayana kadar kısık ateşte pişirin. 
  5. Büyük bir kasede ıspanak ve makarnayı karıştırın. Beşamel sosun ve kaşar peynirinin yarısını da bu karışıma yedirin.
  6. Büyük boy bir fırın kabını az sıvıyağ ile yağlayıp makarna karışımını aktarın ve dengeli yayın.
  7. Üzerine kalan beşamel sosu dökün ve bir kaşık yardımıyla düzeltin. En üste kalan kaşar peyniri rendesini serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  9. Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Makarna Tarifleri Fırın Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Ispanaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna