- Makarna ile hazırlayacağınız yemeklerinizi siz de fırında pişirerek bu farklı lezzetleri tadabilirsiniz.
- Küp doğranmış soğan, zeytinyağı ve kıymayı kısık ateşte kavurun. Biberleri ve havucu küp doğrayıp kıymaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın
- Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin.
- Tereyağını eritip, unu rengi sararıncaya kadar kavurun. Bir yandan karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Makarnayı içine ekleyip iyice karıştırın.
- Fırın kabını yağlayıp soslu makarnanın yarısını aktarın. Üzerine sebzeli kıymayı yayın.
- Kalan makarnayı ekleyip üzerini kaşığın tersi ile düzleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 195 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Haşlama usulüyle hazırlanan klasik kıymalı makarna tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Farklı tatlar denemek için İtalyan usulü timballo tarifine göz atabilirsiniz.