Ev Makarnası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ev Makarnası Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Makarnası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

 Tüm malzemeleri büyük bir cam kaseye alıp iyice yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru merdane yardımıyla açın. Açtığınız yufkayı temiz bir bezin üzerine koyarak hafif kurumaya başlayana kadar bekletin. Hamur hafif kuruduğunda ince şeritler şeklinde kesin. Fırın tepsisine alıp sıcak fırında hafifçe kızarıp kuruyana kadar pişirin. Soğuduktan sonra bez torbalarda saklayın.

Makarna yufkasını uzun şeritler şeklinde kestiğiniz gibi kare parçalar, kibrit çöpü inceliğinde veya dilediğiniz başka şekillerde kesebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna