Enginarlı Limon Soslu Ev Yapımı Makarna
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef: @chefselcukceylan Selçuk Ceylan'dan Enginarlı limon soslu ev yapımı makarna tarifi ile karşınızdayız. İçerisinde lor, parmesan ve mozzarella olmak üzere 3 farklı peynir kullanılan enginarlı makarna tarifini çok seveceksiniz. Özel limon sosu ve enginar dolgusuyla sofralara renk katacak enginarlı ve limon soslu ev yapımı makarna yapımına geçebiliriz.

Klasik makarna tariflerinden sıkıldıysanız, nefis caprese makarna salatası ve pizza tadında fırın makarna tarifini deneyebilirsiniz.

Enginarlı Limon Soslu Ev Yapımı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Enginar dolgu için:

Hamur için:

Lor karışımı için:

Enginarlı Limon Soslu Ev Yapımı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için un ve yumurta sarısını karıştırarak yoğurun ve bir gece buzdolabında bekletin. Makarna makinasında 5 numaraya kadar inceltin, 5×5 parçalar halinde kesin ve kuruması için kenara alın.
  2. Lor karışımı için bir kapta homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
  3. Kurumaya bıraktığınız lazanya plakalarını al dente pişirin.
  4. Enginar dolgu için ızgara enginarları rondodan geçirin. Bebek enginarları incecik kıyıp zeytinyağında taze sarımsakla birlikte soteleyin ve tuz ekleyip ocaktan alın.
  5. Püre enginar ve diğer tüm enginar dolgusuyla birlikte karıştırarak harcınızı hazırlayın.
  6. İki lazanya hamuru arasına enginar dolgusundan ve lor karışımından koyun. Üstlerine de mozeralla peyniri, taze kekik ve limon ekleyerek zeytinyağını gezdirin.

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Sos Tarifleri Diyet Yemekleri Makarna Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna