Malzemeler
İç harcı için
Sos için
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları kırıp süt ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz sert kıvamlı hamuru 6 bezeye ayırın. Bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat bekletin. Bezelerin üzerine hafifçe un serpip incecik açın. 12 tane 15 cm’lik kareler kesin. Karelerin ortasına rendelenmiş çikolata ekleyip kenarlarını şeker ambalajı gibi kapatın. Kaynar suya ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin. Üzerleri hafifçe kızaracak şekilde pişirin. Sos için elmayı rendeleyip tereyağında kavurun. Tarçını ekleyip sosu ocaktan alın. Çikolatalı makarnayı tarçınlı elma sosuyla birlikte servis yapın.