Semsek Tarifi
Selin Hıdır
603 Tarif       0 Takipçi
Semsek Tarifi
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Semsek Tarifi: Dışı çıtır, içi bol kıymalı ve tam kıvamında bir lezzet: semsek tarifi! Anadolu’nun sokak lezzetlerinden sofralara taşan bu nefis kızartma, özellikle Konya mutfağının en sevilen tariflerinden biri. Hamurun inceliği, iç harcın baharat dengesi ve kızartma aşamasındaki püf noktalarıyla tam ölçüsünde hazırlanan bu tarifle, gerçek semseklezzetini evinizde kolayca yakalayabilirsiniz.  İşte Semsek Tarifi nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri:  

Çi Börek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Semsek Tarifi kaç kaloridir?

Bir porsiyon Semsek Tarifi 450 kaç kaloridir.

Semsek Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İçi harç için:

Kızartmak için:

Semsek Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın. Tuz, sirke ve yavaş yavaş suyu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  2. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
  3. Bir tavaya sıvı yağı alın, kıymayı ekleyip kavurun. Soğanları ilave edin, suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Soğumaya bırakın.
  4. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Her bezeyi ince olacak şekilde merdaneyle açın.
  5. Yarım ay şeklinde olacak şekilde hamurun bir yarısına kıymalı harçtan koyun, diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını bastırarak iyice kapatın.
  6. Geniş bir tencerede yağı kızdırın. Hazırladığınız semsekleri altın rengi alana kadar çevirerek kızartın. Havlu kâğıt serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
  7. Semsekler servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Semseği sıcak servis etmek lezzetini ikiye katlar. Özellikle dışı çıtırken tüketmek en ideal zamandır.
  • Domatesli köz biberli ezme, taze yeşillikler veya limon dilimleri eşliğinde de sunulabilir.
  • Daha zengin bir öğün için yanına mevsim salatası veya yoğurtlu havuç salatası ekleyebilirsiniz.
  • Yanına mutlaka soğuk ayran ya da taze naneli yoğurt çok yakışır.
  Püf Noktası
  • Hamurda sirke kullanmak kızarırken daha çıtır bir yapı sağlar.
  • İç harcı önceden kavurup soğutmak, hamurun yumuşamasını önler.
  • Hamurlar açılırken çok ince ve eşit kalınlıkta olmalı; ne kadar ince, o kadar çıtır!
  • Kenarlarını iyi kapatmak önemli aksi halde iç harç kızartma sırasında dışarı sızabilir.
  • Yağ tam kızgın olmalı aksi halde hamur fazla yağ çeker ve ağır olur.
  • Daha hafif bir versiyon isterseniz fırında 200°C'de 20-25 dakika pişirebilirsiniz, ama klasik çıtırtısı kızartmada olur

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlu Profiterol
Uștipci Tarifi
Kahvaltılık Çörek
Çekirdekli Simit
Göbete Tarifi
Ispanaklı Pişi