Dudove
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Nermin Gül’den Boşnakların meşhur tatlısı dudove ile karşınızdayız. Boşnak şekerparesi olarak da bilinen dudove tatlısı, hem görünümü, hem de lezzeti ile şekerpare tatlısına çok benzemektedir. Özellikle kalabalık sofralarda ikram edilen bu tatlı, antep fıstığı ve fındık ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, dudove yapımı kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Şerbetli tatlı sevenler için nefis kaymakpare ve Server paşa tatlısını öneriyoruz.

Dudove Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Dudove

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için, toz şekeri ve suyu bir tencereye alarak şeker eriyene kadar kaynatın.
  2. Şeker eriyince vanilya ve limon suyunu ilave edin ve altını kapatarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak çırpma teli ile iyice çırpın. Yoğurt ve karbonatı ekleyerek homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
  4. Son olarak sıvı yağı ekleyin ve 5 dakika daha çırpın. Unu azar azar ilave ederek çırpma işlemine devam ederken, arada kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
  5. Kalan unu yine kontrollü bir şekilde ekleyin ve karıştırın. Hamur elinize yapışmayan bir kıvama geldiğinde, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üstüne Antep fıstığı serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  7. Tatlınızı fırından aldıktan hemen sonra soğuk şerbeti dökün ve çekmeye bırakın.
  8. Eğer tam çekmemişse, üzerini bir tepsi ile kapatarak fırına verin ve 5 dakika bekletin. Ilık veya soğuk servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava