Semizotlu Kiş
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mayıs ayında tezgahlardaki yerini alan semizotu, semizotu çorbası, zeytinyağlı semizotu ve yoğurtlu semizotu gibi birçok tarifte kullanılan bir sebzedir. Ancak bu kez semizotunu, nefis mi nefis bir kiş tarifinde kullanıyoruz. Şef Arzu Öztürk’ten tadı damağınızda kalacak nefis semizotu kiş tarifi.

Semizotlu Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Semizotlu Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tereyağı, tuz ve suyu bir kaba alarak homojen bir hale gelene kadar yoğurun ve 1 saat süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  2. Dinlenen hamuru açın ve tart kalıbına yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
  3. İç harç için yumurta ve kremayı bir kaba alarak çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
  4. Soğuyan tarta iç harcı ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika süreyle fırınlayın.
  5. Daha sonra fırından alarak üzerine peynir rendesini yayın ve tekrar fırına koyarak 10 dakika daha pişirin. Ilık servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kiş Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş
Yumurtalı kiş