Arabaşı Hamuru
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye'nin Yozgat ilçesine ait olan arabaşı çorbası soğuk kış günlerinin vazgeçilmez ara öğünü olarak tüketilir. Arabaşı çorbasının yanında ekmek yerine hamurun yutulması en bilinen özelliğidir. Şimdi gelelim 3 malzeme ile yapılan arabaşı hamurunun yapımına.

Arabaşı Hamuru Tarifi İçin

Malzemeler

Arabaşı Hamuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un,su ve tuz topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştıralım.
  2. Ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirelim.
  4. Tepsiyi soğuk su  ile soğutup kalan suyu süzelim.
  5. Soğuttuğumuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayalım.
  6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyalım.
  7. Hamurun sertleştiğinden emin olduktan sonra baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde yutalım.
  Püf Noktası
  • Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için mutlaka soğuk su olması gerekir.
  • Tepsiye yaydığımız hamurun kalın olmaması için mümkün olduğunca eşit bir şekilde yaymak gerekir

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna
Glutensiz Pankek