Alanya Bohçası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsminden anlaşıldığı üzere Alanya yöresi ile özdeşleşen bu bohçalar, ince hamur ve peynirli harç ile hazırlanır. Hamur, krep kıvamında incecik olacak şekilde sunulur. İç harcı lor peyniri ve maydanoz ile doldurulduktan sonra, bohça şekli verilerek kapatılır. Malzemeler hazırsa, tadı damağınızda kalacak Alanya bohçası tarifine geçebiliriz.

Girit bohçası ve mini bohça börek tarifine de göz atın.

Alanya Bohçası Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Harç için:

Alanya Bohçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için bütün malzemeler kap içerisinde karıştırılır. 
  2. Sıcak hafif yağlanmış krep tavasında kepçe yardımı ile dökülen harç arkalı önlü pişirilir. 
  3. Maydanozlar saplarından ayıklanır. Sapları bağlama için sıcak su içerisinde bekletilirç 
  4. Bir kap içerisinde lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz yaprakları karıştırılır. 
  5. Kreplerin ortasına harç koyularak bohça şeklinde üst noktada bileştirilir. Maydanoz sapları ile bağlanır. 
  6. Servis edilir, afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Pilavuna
Glutensiz Pankek