Pastırmalı Hindi But Sarma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pastırmalı Hindi But Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Pastırmalı Hindi But Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hindi budu tezgaha yayın. Üzerine yarım yemek kaşığı tereyağını sürüp tuz ve karabiber serpin.
  2. Pastırma ve kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. Antep fıstığını ve mısır tanelerini de üzerine serptikten sonra sıkıca sarıp fırın ipi ile bağlayın.
  3. Üzerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  4. Sosu için, tereyağı, ayçiçeği yağı ve ezdiğiniz sarımsağı 1 dakika soteleyin. Bir yemek kaşığı un serpip iyice karıştırın.
  5. Üzerine krema ve 1.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk bulyonu ekleyip pişirmeye devam edin.
  6. 2-3 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Dilimlediğiniz hindi budun üzerine sosu gezdirip servis edin.
  7. Hindi but sarmanın içine küp doğranıp kızartılmış patates ve haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz
  8. Sosunuzu hazırlarken önce 1.5 su bardağı su ilave edin. Koyu kıvamlı olursa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz. Limon suyunu az gelirse ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Şarküteri Tarifleri Sarma Tarifleri Diğer Tarifler Sarma ve Dolma Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Yemek Tarifleri Hindi Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs
Limon otlu hindi
Soya soul hindi but
Mozzarella peynirli hindi eti köftesi
Hindi rosto