Uskumru Pilaki
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Uskumrugiller familyasına ismini veren bu balık, ortalama 20 cm boyutundadır. Dünyanın en lezzetli uskumruları Norveç'te tutulanlar olarak kabul edilir. Göçmen bir balık türü olan uskumru, ılıman denizlerde yaşamaktadır. Protein, kalsiyum ve D vitamini bakımından zengin olan uskumru, kas ve kemik gelişimine destek olur. Peki, uskumru pilaki nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, uskumru pilaki tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Uskumru Pilaki Kaç Kalori?

Alternatif olarak midye pilaki, kırlangıç pilaki ve barbunya pilaki tarifini de deneyebilirsiniz.

Uskumru Pilaki Tarifi İçin

Malzemeler

Uskumru Pilaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patatesleri elma dilim şeklinde kesin.
  2. Orta boyutlardaki bir borcamın içerisine patatesleri dizin.
  3. Temizlenmiş uskumruları patatesin üzerine yerleştirin.
  4. Bu esnada soğanları hilal şeklinde doğrayın ve balığın kenarlarına ekleyin.
  5. Aynı şekilde limonları da borcama dizin. Başka bir kaseye bir bardak su ve bir yemek kaşığı salçayı ekleyerek eritin.
  6. Salçanın üzerine tuz, kekik ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  7. Hazırladığınız salçalı sosu balıkların üzerinde gezdirin ve 200 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
  8. Biber, havuç, taze soğanları küçük küçük doğrayın.
  9. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın.
  10. Doğradığınız sebzeleri zeytinyağında kızartın.
  11. Servis tabağının altına kızarttığınız sebzeleri yerleştirin. Üzerine ise pişirdiğiniz balıkları yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Balıkçıdan temizlenmiş uskumru alarak tarifi daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak balıkların eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Balık kokusunu gidermek için, fırın tepsisine defne yaprağı koyabilirsiniz.
  • Sebzeleri kızarttıktan sonra kağıt havluda fazla yağını süzün.
  • Dilerseniz, sebze kızartması yerine balıkları fırından çıkarttığınız şekilde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Meze Tarifleri Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut