- Kapaklı bir tavanın dibine ince doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine filetoları yerleştirin. Domatesleri de ikiye kesip filetoların kenarlarına dizin.
- Ayrı bir kasede kekik tohumunu, tuzu, zerdeçalı ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı tavanın içindeki malzemelerin üzerine dökün.
- En son dilimlenmiş limonları filetoların üzerine yerleştirin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, ince kıyılmış frenk soğanı serpip hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Tavada Levrek Fileto Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tüm balıklarda yapacağınız gibi balıkları önceden tuz karabiber ve zeytinyağı ile marine ederseniz balıklarınız daha da lezzetli olacaktır. Ayrıca 1 diş sarımsak lezzetini arttıracaktır.
- Levrek çok narin bir balık olduğu için pişirirken dikkat edilmelidir. Orta ateşte suyunu kaybetmesine müsaade etmeden pişirmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede balığınız daha lezzetli hale gelecektir.
- Balıklarınızın iyice temizlendiğinden emin olun. Aksi takdirde içindeki kan lezzetini olumsuz etkileyecektir.
- Levrekleri pişirirken pişmesine yakın tavaya bir kaşık tereyağı eklerseniz levrekleriniz daha da lezzetli hale gelecektir.
- Levreklerinizi fileto kullanacaksanız kalan kılçık ve kafalarından balık çorbası yapabilirsiniz.