Pilav için gerekli malzeme
İç harcı için
Servis için
Pirinci yıkayın. Üzerine ılık su ve tuz ekleyerek 10 dakika bekletin. Pirincin suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra kısık ateşte pilav kıvamına gelinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Sos tenceresinde pirinç sirkesi, şeker ve tuzu karıştırın. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın. Ilık kıvamdaki pilavın üzerine ekleyip karıştırın. Pilav soğuduktan sonra tezgaha streç film serin. Üzerine pilavı yayın. Somon fümeleri üzerine yerleştirin. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kurutulmuş domatesleri serpin. Uzun kenarına kibrit çöpü şeklinde doğradığınız salatalığı ve havucu dizin. Kenarından streç film yardımıyla sıkı bir şekilde rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 30-45 dakika dinlendirin. Keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin. Sushinin dışını susam ve çörek otuna bulayın. Soya sosu ile beraber servis yapın.
Dilerseniz, Uzakdoğu'nun en meşhur lezzetlerinden biri haline gelen klasik sushi tarifini de deneyebilirsiniz.