Somon Carpaccio
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan carpaccio, çiğ sığır etinin çok ince dilimler halinde kesilmesiyle hazırlanır. Ancak günümüzde somon ve sebze gibi malzemelerle de hazırlanmaktadır. Carpaccio genellikle zeytinyağı, nane yaprağı ve farklı soslar ile birlikte hazırlanır. Peki, nefis mi nefis somon carpaccio nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeleri hazırladıysanız, somon carpaccio tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları için dana carpaccio ve pancar carpaccio tarifini de deneyebilirsiniz.

Somon Carpaccio Tarifi İçin

Malzemeler

Portakal yağı için

Somon Carpaccio

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Portakal yağı için, yıkanmış ve kurulanmış portakalın kabuklarını iri rendeleyip zeytinyağı içinde birkaç gün sıcak ortamda bekletin.
  2. Somonu derin bir kase içine alın. Üzerine limon suyu, toz şeker, tuz ve greyfurt suyu ekledikten sonra 4 saat boyunca marine olması için bekletin.
  3. Portakal kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Roka yapraklarının üzerine tuz serpiştirin.
  4. Portakalları roka yaprağının üzerine yerleştirin. Somonu marinattan çıkartın ve ince bir şekilde dilimleyin.
  5. Somon etinin üzerine portakal yağını dökün ve dilimlenmiş yeşil elmaları üzerine yerleştirin.
  6. Not: Carpaccionun kenarına ince dilimlenmiş biber ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Meze Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Izgara lüfer
Goan fish curry
Buharda çipura