- Levreği fileto haline getirin. Derisini kılçıklarını iyice temizleyin ve yıkayın. Dört eşit parçaya bölüp karabiber, ufak doğranmış sarımsak ve tuz serpiştirip 10 dakika dinlendirin.
- Otları bir tencerede orta sertlikte kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzün. Bir tavaya zeytinyağını alın.
- Soğanı çok ufak kıyın ve tavaya ekleyip kavurun. Otları ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Peyniri ekleyin ve eriyince kremayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Levrekleri ızgarada ya da teflon tavada kızartın.
- Servis tabağına önce hazırladığınız ot karışımını, sonra levreği, daha sonra krema sosu ve son olarak pesto sosu ilave edip servis yapın.
- Pesto sos için; Yarım demet fesleğeni bol suyla yıkayıp kurulayın. 40 gram dolmalık fıstığı yağsız tavada hafifçe kavurun. Fesleğen yaprakları, dolmalık fıstık, 5 diş sarımsak ve bir tutam tuzu havana alın.
- Hafifçe ezdikten sonra 100 ml zeytinyağını azar azar ekleyerek ezmeye devam edin. Krema kıvamına gelinceye kadar ezme işlemine devam edin. Dilerseniz 50 gram parmesan peyniri de ilave edebilirsiniz.
Kısa sürede hazırlayabileceğiniz levrek buğulama tarifine göz atmayı unutmayın. Pesto yerine farklı bir sos kullanmak istiyorsanız, nefis balık soslarından yararlanabilirsiniz.