SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Palamut Güveç
Palamut Güveç
Güncelleme tarihi:
02 Aralık 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Tarifler:
Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar:
Özgür Bakır
Palamut Güveç Tarifi İçin
Malzemeler
1 adet palamut
1 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 adet limon
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Palamut Güveç
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Palamudu temizleyip fileto haline getirin.
Bir güvecin içerisine piyazlık doğranmış soğan, tereyağı, kimyon, pul biber ve kekik ekleyip harmanlayın.
Fileto haline getirdiğiniz palamudu hazırladığınız soğanlı karışımın üzerine dizin.
Doğranmış domates, sivri biber ve yarım çay bardağı su ve bir adet limon ekleyin.
Üzerine erittiğiniz bir yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirin.
Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin.
Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış limon ve doğranmış maydanoz ile servis edin.
Tarif Kategorileri
Balık Yemekleri
Palamut Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut