Palamut Güveç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Palamut Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Palamut Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Palamudu temizleyip fileto haline getirin. 
  2. Bir güvecin içerisine piyazlık doğranmış soğan, tereyağı, kimyon, pul biber ve kekik ekleyip harmanlayın. 
  3. Fileto haline getirdiğiniz palamudu hazırladığınız soğanlı karışımın üzerine dizin. 
  4. Doğranmış domates, sivri biber ve yarım çay bardağı su ve bir adet limon ekleyin. 
  5. Üzerine erittiğiniz bir yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirin. 
  6. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin. 
  7. Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış limon ve doğranmış maydanoz ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Palamut Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut