Orkinos
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Uskumrugiller familyasından olan orkinos, ton balığı olarak da bilinir. Eti genellikle konserve olarak kullanılır. Marine işlemi için tuz, karabiber ve zeytinyağına yer verilir. Peki, orkinos nasıl yapılır? Şef Melda Farimaz'dan farklı sebzelerle servis edebileceğiniz nefis mi nefis orkinos tarifi.

Alternatif olarak somon carpaccio ve palamut lakerda tarifine de göz atın.

Orkinos Tarifi İçin

Malzemeler

Sebze demeti için

Süslemek için

Orkinos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pancarı iyice yıkadıktan sonra baharat ve yağlarla birlikte bir fırın kabına alın ve üzerini önce yağlı kağıt, daha sonra da folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40 dakika süreyle pişirin. Fırından çıkardığınız pancarı soyun ve elma dilimi şeklinde kesin
  2. Sebzeleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Tencerede kaynayan suya deniz tuzu, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekledikten sonra sırasıyla; patates, havuç, fasulye, brokoli, kuşkonmaz ve biberi ilave ederek haşlayın. 
  3. Balığın her tarafını baharatladıktan sonra kızgın tavada mühürleyin. Pişme derecesi az -orta olmalıdır.
  4. Balığı, sebze demetini ve dilimlenmiş pancarı tabağa alın. Üzerini yeşilliklerle süsledikten sonra servis edin.

ŞEFİN NOTU

  1. Balığı limon yerine farklı baharatlarla çeşnilendirin. Damakta tatlı bir iz bırakmak istiyorsanız da farklı sebze ve meyveler ile servis edin. Böylece balığın tadını ön planda tutabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Balık Yemekleri Davet Yemekleri Sebze Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut