- Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.
- Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün. Soğanları kıyın. Kuş üzümünü ılık suda bekletip süzün.
- Tavada sıvıyağ ile yarım bardak zeytinyağını kızdırıp soğanı sote edin. Fıstık ve midyeleri ilave edin.
- Midye suyunu salıp çekince pirinci ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun.
- İki bardak sıcak su, kuşüzümü ve tozşekeri ekleyip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
- Ateşten alıp yenibahar, tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin. Harmanlayıp soğumaya bırakın.
- Midyeli harcı lahana yapraklarına paylaştırıp sarın ve sarmaları tencereye dizin. 1 bardak sıcak su ekleyip pişirin.
- Ateşten alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Akşam öğünlerinde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz zeytinyağlı lahana sarması tarifine de göz atın.