Menüer Soslu Dil Balığı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan dil menüer, dil balığı ile hazırlanan bir yemektir. Balığın filetosunu çıkartarak hazırlanan bu yemek, taze baharatlarla birlikte servis edilir. Dil menüer yemeğinin sosu, balığın piştiği yağdan hazırlanır. Kalan yağa limon eklenir, tereyağıyla bağlanır ve sos haline getirilir. Bu eşsiz yemekte dil balığı mantolama tekniği ile pişirilir. Amerikalı şef, Julia Child'ın Fransız mutfağında en sevdiği yemek, dil menüerdir. Malzemeler hazırsa, Fransız usulü dil menüer tarifine geçebiliriz.

Tahin soslu dil balığı ve terbiyeli dil balığı tarifine de göz atın.

Menüer Soslu Dil Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Menüer Soslu Dil Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balık filetolarına tuz ve karabiber dökülür. 
  2. Yağsız sıcak tavada önü ve arkası pişirilir. Bu esnada kızartma için yağ yetersiz gelirse tereyağının bir kısmı tavaya koyulabilir. 
  3. Nane ve maydanoz yıkanır, kurulanır. İnce ince doğranır. 
  4. Balıklar tavadan alınır. Balıkların pişirildiği tavaya tereyağı alınır.
  5. Tereyağına tuz ve karabiber eklenir. 
  6. Maydanoz ve nane eklenir. Ardından limon suyu eklenerek ocağın altı kapatılır.
  7. Sos balığın üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Fransız Mutfağı Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut