- Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın.
- Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
- Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
- Küçük fırın kaplarına sırasıyla domates soslu mantar ve karidesleri kat kat yerleştirin. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin.
- Tereyağını küçük doğrayıp peynirin üzerine ilave edin. Pul biber serpip fırına verin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Tereyağı ve sarımsakla aromalandırılmış karides güveç tarifine göz atabilirsiniz.