Mantarlı Karides Güveç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Karides Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Karides Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın.
  2. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
  3. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
  4. Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  5. Küçük fırın kaplarına sırasıyla domates soslu mantar ve karidesleri kat kat yerleştirin. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin.
  6. Tereyağını küçük doğrayıp peynirin üzerine ilave edin. Pul biber serpip fırına verin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Tereyağı ve sarımsakla aromalandırılmış karides güveç tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut