Lipsoz Balığı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Kemiklerinden çıkan lezzeti ve çıtır filetosuyla lipsoz balığı, sebzelerin tatlı dokunuşuyla buluşuyor.

Lipsoz Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Lipsoz Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lipsoz balığını kemiklerinden çıkarıp fileto haline getirin. 
  2. Kemiklerini kızgın yağda kızartın. 
  3. Filetoları jülyen doğrayın, unlayın ve kızgın yağda pişirin. 
  4. Ayrı bir tavada doğranmış arpacık soğan, sarımsak, kapya biber, sivri biber ve cherry domatesleri karamelize olana kadar soteleyin. 
  5. Sotelediğiniz sebzeleri servis tabağına alın.
  6. Üzerine kızarttığınız filetoyu ekleyin. 
  7. Son olarak, kekik, pul biber ve tuz ilave edin. 
  8. Kızarttığınız kemiğin üzerine dökerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri Davet Yemekleri Ana Yemek Tarifleri