Levrek Ceviche
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Peru’nun milli yemeği olan ceviche çiğ deniz ürünlerinin narenciye suyu (limon, portakala, greyfurt vs.) bazlı bir sosla pişirilmesi ile hazırlanıyor. Pişirmek dersem yanlış anlamayın pişme işlemini gerçekleştiren ısı değil, narenciye suyundaki asit. Narenciye suyunu acı biber, sarımsak, kişniş gibi çeşitli yan malzemeler ile tatlandırarak elde ettiğiniz sosa da Leche de Tigre yani Kaplan Sütü deniyor.

Şef Melda Farimaz tarifiyle marine edilmiş levrek ve sebzelerin şahane birlikteliği. Levrek balığı sevenler için levrek külbastı ve güveçte levrek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Levrek Ceviche Tarifi İçin

Malzemeler

Marine etmek için

Sebze demeti için

Süslemek için

Levrek Ceviche

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levrek ve diğer marine malzemelerini derin bir kaba alarak karıştırın.
  2. Üzerini önce yağlı kağıt, daha sonra da streç filmle kapatarak 24 saat süreyle buzdolabında bırakın.
  3. Dinlendirdiğiniz levreğin üzerindeki tüm malzemelerden sıyırın ve bir tabağa alın.
  4. Sebze demeti için hazırladığınız tüm malzemeyi derin bir kaba alarak zeytinyağ ve sirke ile karıştırın. 
  5. Levrek ve sebze demetini bir tabağa alarak üzerini bezelye filizi ile süsleyin ve servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Özel Günler Levrek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut