Lavantalı Marine Somon
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lavantalı Marine Somon Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Lavantalı aioli sos için

Lavantalı Marine Somon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dereotunu ince doğrayın. Bir kapta lavanta, toz şeker, limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın. Somon balığının deri kısmı alta gelecek şekilde streç film üzerine yerleştirin.
  2. Hazırlanan karışımı balığın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde yayın. Streç filmi kapatın. Üzerine bir ağırlık koyarak buzdolabında iki gün bekletin.
  3. Bu bekletme süresi boyunca balığı dört kez alt-üst edin.
  4. Küçük hazneli mutfak robotuna yumurta sarılarını aktarıp orta devirde çalıştırın. Zeytinyağını azar azar ilave edin.
  5. Sosu bir kaba alıp labne peyniri ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak lavantaları ilave edin.
  6. Balığı streç folyodan çıkarın. Bıçak yardımıyla üzerindeki lavanta, dereotu harcını sıyırın.
  7. Derisini de sıyırarak ince dilimleyin ve servis tabağına dizin. Lavantalı aioli sosla birlikte servis yapın.

Püf noktası: Çiçeklerin sadece yapraklarını kullanın. Bir makas veya cımbız yardımı ile yapraklara zarar vermeden çiçeği gövdesinden ayırabilirsiniz. Yıkadıktan sonra da kağıt havlu üzerinde dikkatlice kurutun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut