Kiremitte Levrek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kiremitte Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için:

Kiremitte Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levreği temizleyip yıkayın ve ikiye açıp ortasındaki kılçığını alın. Kiremit kabı yağlayın.
  2. Soğanı soyun, halka halka doğrayıp kiremite yayın. Üzerine balığı yerleştirip kekik ve kırmızı pulbiber serpin.
  3. Beşamel sos için; tereyağını tavada kızdırıp unu kavurun. Süt ve balık suyunu ekleyip hızla karıştırın.
  4. Kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın, ateşten alın. Beşamel sosu balığın üzerine dökün. 
  5. Domates ve havucu dilimleyip balığın kenarına yerleştirin. Sosun üzerine sivri biberleri dizin.
  6. Alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5-10 dakika daha fırınlayın.
  7. Üzeri kızarınca tane karabiber serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Beşamel yerine farklı soslar arıyorsanız, nefis balık soslarına göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri Levrek Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut