Karidesli Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karidesli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Karidesli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını bir tavada eritin. Karanfil ve tarçını ekleyip kavurun. Soğanları ince kıyıp 8-10 dakika pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. Pirinçleri iyice yıkayın ve ılık suda 30 dakika beklettikten sonra süzün ve tavaya ilave edin.
  3. 5- 10 dakika kavurduktan sonra sıcak tavuk suyu ve baharatları ekleyip 15-20 dakika kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin.
  4. Karidesleri tereyağı, sarımsak ve baharatlarla soteleyip pilavla servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut