Karidesli Mücver
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kabak, deniz börülcesi ve Çimçim karideslerin eşsiz uyumu, mücver haline gelerek sofralarınıza lezzet ve sağlık katıyor. Hafif ve doyurucu bu tarif, süzme yoğurt ve ferahlatıcı erik ekşisiyle tamamlanıyor. Denizin taptaze lezzetlerini keşfetmek için, bu enfes karidesli mücver tarifini denemeye ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, Şef Yiğit Alıcıoğlu'dan karidesli mücver tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kabak mücveri tarifine göz atmayı unutmayın.

Karidesli Mücver Tarifi İçin

Malzemeler

Karidesli Mücver

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karideslerimizin sırtındaki bağırsağı ve kabuğunu alıyoruz. 
  2. Deniz börülcelerini kaynayan suyumuza alıp sapından ayrılacak noktaya gelene kadar pişiriyoruz. 
  3. Yumuşayan börülcelerimizi buzlu suya alıyoruz ve dallarından ayırıyoruz. 
  4. Bir mayonez tenceresine sadece kabuklarını rendelediğimiz ve suyunu süzdüğümüz kabakları, deniz börülcesini, karidesleri, un ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. 
  5. En son yumurtayı ekleyerek elde ettiğimiz mücver karışımını ufak toplar haline getirip 180 derecedeki yağda, içi pişip dışı kızarana kadar pişiriyoruz. 
  6. Süzme yoğurt ve erik ekşisi ile tabağa alıyoruz.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Kızartma Tarifleri Atıştırmalık Balık Yemekleri Kabaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut