Karides Cipsi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karides cipsi çıtır çıtır formu ile oldukça lezzetli bir yemektir. Karides, karides suyu ve nişasta ile hazırlanan bu cips, kızgın yağ ile birleşince 2-3 katına çıkar. Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilen karides cips, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak da sunulabilir. Malzemeler hazırsa, aromatik tadı ile karides cipsi tarifi aşağıda. 

Karides cips yanında yapmak isterseniz guacamole sos, acı sos ve kapari sos tariflerine de göz atabilirsiniz.

Karides Cipsi Tarifi İçin

Malzemeler

Karides Cipsi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvıyağı bir tavaya koyarak ısıtın.
  2. Kızan yağa karides cipslerini atarak kızartın. 
  3. Birkaç dakika içinde hazır olacaktır. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Karides cipsi kızgın yağda şişerek kabaracaktır o yüzden kızartırken az miktarlar halinde kızartın. 
  • Karides cipsi yanında dip soslar yaparak tüketebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kızartma Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut