Kara Midye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kolay hazırlanışı ve doyurucu tadıyla sofralarınıza lezzet ve keyif katmaya hazır olan bu tarif, deniz ürünlerine olan tutkunuzu yeniden canlandıracak. Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan kara midye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kara Midye Tarifi İçin

Malzemeler

Kara Midye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsaklarımızı halka şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile beraber soteliyoruz. 
  2. Dışlarını iyice temizlediğimiz kara midyeleri ve suyumuzu ekleyip midyelerin ağzı açılıncaya kadar kaynatıyoruz. 
  3. Tereyağını ilave edip erittikten sonra arapsaçını ekleyerek servis ediyoruz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Davet Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut