Damak tadına önem veren ve balıktan vazgeçemeyen kişiler için enfes bir lezzet olan kalamar, yapımıyla da oldukça basit bir yemektir. Balık restoranlarındaki lezzeti aratmayan kıvamıyla misafirlerinize ya da kendinize her zaman yapabileceğiniz kalamar tarifi doğru ölçüler kullanılarak yapıldığında, sonuç tam istediğiniz tat da olacaktır. Meze, ara sıcak ve aperatif olarak adlandırılan kalamarın birbirinden farklı çok sayıda yapım şekli bulunur. Kalamar nasıl pişirilir sorusuna verilecek pek çok cevap vardır.
Kalamar Tarifinin Püf Noktası: Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın. Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.
Beyin fonksiyonlarını geliştirmesiyle bilinen en lezzetli balık yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz. Sofranızda deniz ürünlerine daha fazla yer vermek istiyorsanız, atıştırmalık midye dolma tarifini deneyebilirsiniz.
Taze Kalamar Pişirimi
Tavuk Kalamar Nasıl Yapılır?
Denizden çıkan kalamarın haricinde tavuk kalamar da damaklarına düşkün olan kişilerin ilk tercihleri arasında yer alır.