Kalamar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Damak tadına önem veren ve balıktan vazgeçemeyen kişiler için enfes bir lezzet olan kalamar, yapımıyla da oldukça basit bir yemektir. Balık restoranlarındaki lezzeti aratmayan kıvamıyla misafirlerinize ya da kendinize her zaman yapabileceğiniz kalamar tarifi doğru ölçüler kullanılarak yapıldığında, sonuç tam istediğiniz tat da olacaktır. Meze, ara sıcak ve aperatif olarak adlandırılan kalamarın birbirinden farklı çok sayıda yapım şekli bulunur. Kalamar nasıl pişirilir sorusuna verilecek pek çok cevap vardır.

Kalamar Tarifinin Püf Noktası: Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın. Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.

Beyin fonksiyonlarını geliştirmesiyle bilinen en lezzetli balık yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz. Sofranızda deniz ürünlerine daha fazla yer vermek istiyorsanız, atıştırmalık midye dolma tarifini deneyebilirsiniz.

Kalamar Tarifi İçin

Malzemeler

Kalamar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kalamar mürekkep balığı olduğu ve klasik omurgalı balıklardan olmadığı için genel balık pişirme yöntemlerinden farklı şekilde pişirilir.
  2. Kalamar nasıl yapılır sorusunun cevabını tarifte bulabilirsiniz. İyi bir kalamar için hazırlık süreci büyük önem taşır.
  3. Kalamar güzel bir şekilde temizledikten sonra, kalamarı özel sosuyla marine etmelisiniz. Kalamarın iç ve üst kısmında yer alan zarı temizlediğinizde pişirmeye hazır olur.
  4. Temizleme işleminde önce kanatlarıyla gövdeyi ayırmanız önerilir. Eğer kalamarı buzluktan çıkarıp pişirecekseniz bir gün önce dondurucuda alıp buzdolabına koyarak çözünmesini sağlamanız önerilir. 
  5. Kalamarları karbonat, limon suyu ve toz şekerle beraber bir kaba alıp yoğurun. Ortalama 15 dakika kadar yoğurduktan sonra sodayı ilave edin.
  6. Vaktiniz varsa 1 gün, yoksa birkaç saat bekletin. Bu kısım kalamar nasıl kızartılır sorusunun cevabıdır. Sosla iyice marine ederek çıtır lezzete sahip kalamarlar elde edebilirsiniz. 

Taze Kalamar Pişirimi

  1. Balıkçıdan alıp hemen pişireceğiniz kalamar tarifinde dikkat edilmesi gereken birkaç detay bulunur.
  2. Ortalama 1 kilo kadar kalamar yaklaşık 750 gram kadar tuzla 10 ya da 15 dakika kadar yoğurup kalamarın liflerini ezin.
  3. Yoğurma işleminin ardından kalamarı sudan geçirip şeker, karbonat ve limon suyuyla güzelce yoğurun.
  4. Peşine soda ilave edip marine işlemini tamamlayabilirsiniz. Marinesi ve dinlendirilme aşaması bittikten sonra isteğe bağlı olarak una bulayıp bol yağla pişirebilirsiniz.
  5. Tavanın geniş, yağın ise kızgın olması lezzet için önem taşır. Kızardıktan sonra sıcağıyla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Tavuk Kalamar Nasıl Yapılır?

Denizden çıkan kalamarın haricinde tavuk kalamar da damaklarına düşkün olan kişilerin ilk tercihleri arasında yer alır.

  1. Tavuk kalamar da diğer kalamar gibi dinlendirilip marine edilerek yapılır. Sos ve pişirme aşaması biraz daha farklıdır.
  2. Tavuğu, tuz, pul biber, karabiber ve kimyonla yoğurup dinlendirdikten sonra pişirme aşamasına geçebilirsiniz.
  3. 1 çay kaşığı karbonat, bir şişe soda, tuz, 5 yemek kaşığı un ve 1 tane yumurtayla sos yapıp tavukları soslayın.
  4. Galeta ununa buladıktan sonra arkalı önlü olarak yağda kızartabilirsiniz. Dilerseniz, sosla harmanlanan tavuk kalamar tarifine de göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut