Yenilebilir deniz canlılarından biri olan karides, kabuklular sınıfında yer alır. Kuzey Amerika ve Avrupa kıyılarında yaşar. Boyu ortalama 5-6 cm'dir. Ancak yaşama süresine göre 1-30 cm aralığında değişebilir. Vücudu kalsiyum karbonattan oluşan bir zırh ile örtülüdür. Genellikle kızartma veya güveç olarak tüketilir. Karidesin temizlenmesi zahmetli bir işlem olduğundan, genellikle ayıklanmış olarak satın alınır. Peki, kadayıflı karides yemeği nasıl yapılır. Malzemeleriniz hazırsa, Şef Somer Sivrioğlu'dan sofralarınıza lezzet katacak kadayıflı karides tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak tereyağlı sarımsaklı karides güveç ve karidesli taco tarifini de deneyebilirsiniz.
Muhammara sos için:
Süslemek için:
1 Porsiyon Kadayıflı Karides Kaç Kalori?