Izgara Palamut
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Limon ve sarımsakla marine edilmiş palamut filetosu, fırında ızgara lezzetiyle sofranıza taze bir dokunuş katıyor.

Izgara Palamut Tarifi İçin

Malzemeler

Izgara Palamut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. 
  2. Palamut filetosunu bu karışımda en az 30 dakika marine edin. 
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Marine edilmiş palamutları yerleştirin. 
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında palamutları yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 
  5. Fırında üst ızgarayı açıp çevirerek pişirin. Tepsiyi ızgaraya yakın tutun. 
  6. Fırından çıkan palamut balığını servis tabağına alın. 
  7. Garnitür olarak yanına mor soğan, roka ve kapya biber ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Palamut Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Balık Yemekleri